sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăComunicat de presaȘeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu s-a întâlnit la New York cu...

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu s-a întâlnit la New York cu ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa Shaheen Almarar


24 septembrie 2021, New York – Viceprim-ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere la New York cu ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa Shaheen Almarar. Oficialii au vorbit despre intensificarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin prisma atragerii investițiilor emiriene în economia națională.

„Am apreciat includerea recentă a Republicii Moldova în lista statelor acceptate pentru importul de carne în Emiratele Arabe Unite. Astfel, se deschid noi oportunități pentru producătorii de carne din Republica Moldova pentru diversificarea piețelor de export – un obiectiv strategic în domeniul diplomației economice a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene” – a declarat viceprim-ministrul Nicu Popescu după întrevedere.

Ministrul de externe a salutat organizarea evenimentelor economice din cadrul Expo Dubai 2020, care se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Participarea Republicii Moldova la expoziție reprezintă o oportunitate în plus de promovare a imaginii țării pe plan global.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments