ECHIPĂ

Director: Olga Coptu 

OlgaCoptu

Director responsabil al ziarului ”Gazeta Basarabiei”. De profesie istoric, specializată în Relații Internaționale la Universitatea La Sapienza din Roma. Domeniu de activitate/interes migrație și minorități naționale.

Redactor-șef: Jana Reniță 

janarenita

Redactor-șef al ziarului „Gazeta Basarabiei”, secretar și membru fondator al Asociației Obștești FAMILII MIGRANTE. Filolog, absolventă a Universității de Stat din Moldova, specialitatea Limbă și Literatură Germană și Limbă Engleză. Profesor de limbă germană în Piacenza, Italia.

Redactor: Aliona Purci-Chersac

14581294_10207672932205874_8653225312374753395_n

Redactor al ziarului Gazeta Basarabiei, președinte al AO „Familii Migrante”.  Jurnalist,  absolventă al facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, în cadrul Universității de Stat din Moldova. Studii post universitare în Strategii de Comunicare, la Universitatea de Studii din Padova, Italia.

Editorialist: Dorin Dușciac (Franța)

DorinDusciac

Doctor în fizică, activează în calitate de inginer-cercetator la Laboratorul Național Henri Becquerel al Comisariatului pentru Energie Atomică din Franţa. Fost Vice-ministru al Mediului în Republica Moldova. A studiat la Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate din Lyon din Franţa, devenind, în 2008, primul doctor din R. Moldova la Ecole Polytechnique din Paris.Editorialist al publicației Gazeta Basarabiei

Redacție: Oleg Chicu (Italia)

Oleg Chicu(1)

Cofondator al ziarului „Gazeta Basarabiei”. Din 2009 până în prezent activează ca reporter în cadrul acestei publicații în Italia.

Redacţie: Olesea Tanașciuc (Portugalia)

olesiatanasciuci

Jurnalist. Președinte al Asociației Mediatice “Pro Diaspora” din Portugalia. Activează în calitate de Manager Incoming Department în cadrul reprezentanței “Air Moldova” din Lisabona. A studiat la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Republica Moldova; Centrul de Limbi Moderne “Studium-Moldova” disciplina – limbă spaniolă; Facultatea de Litere a Universității din Lisabona, secțiunea filologie/limbă portugheză; Centro Europeu de Línguas, Lisabona, disciplina – limbă engleză.

Redacţie: Svetlana Lisagor-Vergis (Grecia)

S. Lisagor foto

Secretar al organizației „Ecologiștii Eleni”. Fondator și președinte al Uniunii de prietenie Moldo-Elenă „Al. Ipilantis”. Absolventă a Facultății de Drept Internațional a Colegiului de Economie și Drept „Socrate”, Chișinău. Studii de limbă și cultură greacă la Uniunea Eleno-Americană, filiala Universității Aristotel din Salonic.

Site internet: Mihai Dobrin (Franța)

MihaiDobrin

Manager în cadrul proiectelor IT. Lucrează pentru o companie multinaţională în Franţa. Activează în cadrul diasporei române din Franţa. In prezent este director de proiecte la Asociația Tous pour l’Europe din Paris. Portofoliu de proiecte: http://www.mihaidobrin.eu/

'+
1
'+
2 - 3
4 - 5
6 - 7
8 - 9
10 - 11
12 - 13
13 - 14
[x]