vineri, martie 31, 2023
AcasăȘtiriUn permis de conducere falsificat, depistat la un pasager al rutei Chișinău-Paris

Un permis de conducere falsificat, depistat la un pasager al rutei Chișinău-Paris

Un tânăr moldovean a apelat la intermediari pentru a-și perfecta un permis de conducere, obținându-l contra sumei de 100 de euro. Însă la  trecerea frontierei de stat a aflat că este falsificat și acum urmează să răspundă penal pentru fapta sa. În punctul de trecere a frontierei Cahul a fost consemnat cazul, în data de astăzi, 21 mai a.c.
Către ora 00:15, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de pe ruta Chișinău – Paris. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii controlului asupra pasagerilor și a bunurilor deținute. Ca urmare, în geanta de mână al unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale și care prezenta bănuială rezonabilă de falsificare. Din primele cercetări, cu tehnica specială, a fost constatat falsul în permisul de conducere. 
Documentat pentru aceasta ilegalitate va fi un un bărbat de 27 de ani cu dublă cetățenie, moldovenească și română. Tânărul a relatat că în lipsa timpului de a-și face studiile la școala auto, fiind la muncă peste hotare, a apelat la ajutorul unei persoane, identificate pe rețelele de socializare. În scurt timp, intermediarul i-a perfectat permisul, pentru serviciile căruia a oferit 100 de euro.
Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al. (1) și al. (2), Cod Penal al RM.

Sursa: border.gov.md

https://border.gov.md/un-permis-de-conducere-falsificat-depistat-la-un-pasager-al-rutei-chisinau-paris
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments