sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăȘtiriSputnik-V la Chișinău

Sputnik-V la Chișinău

Au sosit 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V ca urmare a întrevederii la 23 aprilie 2021, a șefului diplomației moldovene Aureliu Ciocoi cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse: Mâine la Chișinău vor ajunge 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V.

Ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi l-a primit pe Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, oficialul rus a informat despre noi detalii privind livrarea Republicii Moldova cu titlu gratuit a 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V. Donația urmează a fi adusă la Chișinău cu o cursă specială a Ministerului pentru Situații Excepționale al Federației Ruse.

Aureliu Ciocoi a exprimat apreciere autorităților ruse pentru asigurarea transportului pentru lotul de vaccin și a punctat că Sputnik-V urmează a fi utilizat pentru continuarea implementării planului național de imunizare împotriva covid-19.

În cadrul discuției a mai fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda relațiilor moldo-ruse, fiind reconfirmată disponibilitatea ambelor părți pentru dezvoltarea în continuare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

În context, diplomații au discutat despre unele acțiuni planificate pentru anul curent, printre care ședința ordinară a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, precum și noile runde de consultări pe linia celor două ministere de externe.

Sursa : https://mfa.gov.md/ro/content/intrevederea-sefului-diplomatiei-moldovene-aureliu-ciocoi-cu-oleg-vasnetov-ambasadorul

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments