vineri, martie 31, 2023
AcasăȘtiriSe reia traficul prin toate punctele de trecere a frontierei

Se reia traficul prin toate punctele de trecere a frontierei

Începând cu ziua de luni, 24 mai 2021, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri.
Atenție! Singurul punct de trecere a frontierei care rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat.
Amintim că în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din țările vecine, din data de 14 martie 2020 a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului. 
În continuare la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie. 
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța și necesitatea informării doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit. 

Sursa: https://border.gov.md/informare-se-reia-traficul-prin-toate-punctele-de-trecere-frontierei 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments