duminică, mai 28, 2023
AcasăComunicat de presaȘapte instituții medicale din Republica Moldova vor beneficia de sprijin în valoare...

Șapte instituții medicale din Republica Moldova vor beneficia de sprijin în valoare de 1 milion de lei din partea Rotary International în lupta împotriva pandemiei de COVID-19

Rotary e-Club of Moldova International anunță demararea unui nou proiect de anvergură în sprijinul luptei împotriva epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova. Vă înștiințăm cu bucurie că la sfârșitul lunii mai a anului curent, Fundația Rotary International a aprobat finanțarea proiectului Global Grant „Pentru ei – cei care au grijă de noi”. Acest proiect a fost inițiat în luna martie a anului curent de către Rotary e-Club of Moldova International (District 2241) în colaborare cu Clubul Rotary  Saint-Cloud (Districtul 1660), Franța, în cadrul Comitetului Inter-Țări Franța – România – Republica Moldova. Obiectivul proiectului este de a acorda sprijin în formă de echipamente și materiale medicale consumabile unui număr de 7 instituții medicale din Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Printre spitalele beneficiare ale proiectului se numără: Spitalele Raionale din Soroca, Strășeni, Cahul, Ștefan-Vodă, Glodeni, Spitalul de Psihiatrie din Bălți și Centrul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Suma totală colectată în cadrul acestui proiect este de aproximativ un milion de lei moldovenești (56 033 dolari SUA), aceasta fiind constituită din donațiile membrilor și prietenilor, a 9 Cluburi Rotary din Republica Moldova, România, Franța și Grecia, contribuția Districtului 2241 România și Republica Moldova, și contribuția Fundației Rotary International. Proiectul se desfășoară în perioada 15 mai – 30 noiembrie 2020. Primele loturi de materiale și echipamente medicale vor fi livrate instituțiilor beneficiare în perioada 15 – 30 iunie 2020.

Membrii Rotary e-Club of Moldova International își exprimă profunde sentimente de respect și recunoștință dlui Guy Cahané, președinte al Comitetului Inter-Țări Franța – România – Republica Moldova, și domnului Marian Neagoe, Guvernator (2019 – 2020) al Districtului 2241 România și Republica Moldova, pentru susținerea și sfaturile acordate la fiecare etapă de pregătire și de depunere a cererii de finanțare a proiectului. În continuare, le mulţumim artiştilor: Valentina Naforniţă, Mariana Bulicanu, Natalia Barbu Sota, Brio Sonores, Valentin Uzun precum şi alţi artişti care au devenit ambasadorii campaniei “Pentru ei, cei care au grijă de noi”. Nu au rămas indiferenței la apelul nostru nici mediul de afaceri, astfel, transmitem cele mai calde mulțumiri companiei “La Nobilita del Gusto”, care a contribuit semnificativ la realizarea acestui proiect. De asemenea le mulţumim mult tuturor celor care au donat în cadrul campaniei “Pentru ei, cei care au grija de noi” precum şi site-ului Caritate.md care ne-a pus la dispoziţie platforma de colectare.

Informații suplimentare cu privire la loturile de echipamente și materiale medicale livrate către instituțiile beneficiare vor fi comunicate periodic, pe toată perioada de desfășurare a proiectului. De asemenea, pentru alte detalii puteți contacta:  

  • Dna Luminița Gavriluța, Președintele Rotary e-Club of Moldova International, la adresa de email luminita_robu@yahoo.com  sau
  • Dnul Dorin Dusciac, coordonatorul proiectului „Pentru ei – cei care au grijă de noi” la adresa de email dorindusciac@yahoo.com

Notă:

Rotary e-Club of Moldova International este primul Club rotarian virtual de diasporă din Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova, chartat pe 19 noiembrie 2019, președintele fondator Luminita Gavriluta. Clubul reunește aproximativ 30 de membri, stabiliți în 8 țări, inclusiv în Republica Moldova. Proiectul „Pentru ei – cei care au grijă de noi” este primul Global Grant implementat de către Rotary e-Club of Moldova International.

Rotary International este una din cele mai numeroase organizații internaționale de binefacere, caritate și voluntariat din lume, care întrunește peste 1,2 milioane de membri în peste 200 de țări și teritorii. Împreună cu România, Republica Moldova face parte din Districtul 2241 al organizației.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments