marți, februarie 7, 2023
AcasăComunicat de presaRepublica Moldova și Republica Turcia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale...

Republica Moldova și Republica Turcia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

30 iunie 2021, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță despre reușita negocierilor în plan bilateral a recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de imunizare împotriva Covid-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Turcia, urmare a înțelegerilor principiale ale șefilor celor două diplomații în cadrul recentelor contacte la nivel înalt.

Astfel, cetățenii vaccinați ai Republicii Moldova și persoanele cu reședința legală în țara noastră, la intrare în Turcia, vor fi scutiți de prezentarea testului PCR și nu vor fi plasați în izolare, la prezentarea unui certificat național de vaccinare împotriva covid-19, emis de autoritățile competente naționale. Această procedură se aplică tuturor vaccinurilor aprobate la nivel național în ambele țări.

Turcia este cea de-a patra țară, după UngariaUcraina și Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Diplomația moldoveană continuă prin eforturi conjugate asigurarea recunoașterii certificatelor naționale pentru a facilita circulația cetățenilor moldoveni vaccinați.

Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

Informația actualizată privind condițiile de călătorie este reflectată în alertele săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”.

https://mfa.gov.md/ro/content/republica-moldova-si-republica-turcia-au-convenit-recunoasterea-reciproca-certificatelor
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments