vineri, martie 31, 2023
AcasăȘtiriPrecizări de presă în legătură cu deteriorarea situaţiei de securitate în Orientul...

Precizări de presă în legătură cu deteriorarea situaţiei de securitate în Orientul Mijlociu

12 mai 2021, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmăreşte cu profundă îngrijorare deteriorarea situaţiei de securitate în Orientul Mijlociu. Șeful diplomație moldovene Aureliu Ciocoi a condamnat lansarea fără discernământ a rachetelor din Fâşia Gaza împotriva obiectivelor civile israeliene.

Biroul de presă al ministerului de externe informează că Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal. Este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară. Concomitent este activă linia telefonică pentru situații excepționale, unde echipa ambasadei oferă consultații conaționalilor. Numărul de urgență este: +97237770544. La momentul de față în comunicarea cu autoritățile israeliene nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova afectați în urma bombardamentelor.

În legătură cu lansarea  masivă a rachetelor asupra orașelor israeliene, care au avut loc pe parcursul zilei de ieri și în dimineața zilei de astăzi, se reiterează recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni stabiliți în Statul Israel să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate anunțate de către autoritățile din această țară.

Sursa: mfa.gov.md

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments