ARTICOL

Lansarea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia

La data de 6 octombrie curent, Centrul Cultural Moldav a dat startul Zilelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia – proiect realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Cascais. Evenimentul a avut loc la sediul Centrului de Convivialitate din localitatea Trajouce, São Domingos de Rana, Cascais și a debutat cu prezentarea unui film despre Moldova.

Lansarea Zilelor Culturii

De asemenea, în cadrul unei lecții publicului portughez i-a fost prezentată istoria Republicii Moldova. Către final, oaspeții prezenți la eveniment au degustat din copturile tradiționale.

Următorul eveniment prilejuit Zilelor Culturii Republicii Moldova îl va constitui inaugurarea expoziției de pictura a doamnei Alina Palamarciuc, membru al Centrului Cultural Moldav, care va avea loc pe 20 noiembrie, în incinta sălii „Janela Intercultural” a Înaltului Comisariat pentru Migrațiuni din Lisabona. Expozitia va fi vizitata de persoane diferite nationalitati, care zilnic vin la primire la Înaltul Comisariat pentru Migratiuni, inalti demnitari ai statultului portughez si UE.
Scopul acestior evenimente din cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova este ca publicul portughez sa ne cunoasca tara, valorile, limba, cultura si traditiile. Pe viitor vom incerca in fiecare an sa divulgam publicului portughez lucruru interesante despre/din Republica Moldova.

Aceasta e cel mai important pentru noi, ca cei de pe loc sa ne cunosca prin prisma lucrurilor positive, a traditilor noastre si a oamenilor talentati.

NADEJDA BOGHENCO, Lisabona