sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAlegeri în diasporăPlatforma DA cereCEC să iasă public și să demonstreze că nu a...

Platforma DA cereCEC să iasă public și să demonstreze că nu a avut suficient timp pentru a deschide secții de votare peste hotare – Declarație

Platforma DA cere CEC să iasă public și să demonstreze că nu a avut suficient timp pentru a deschide secții de votare peste hotare – Declarație

Platforma DA obține o nouă victorie în ce privește apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova aflați în Diasporă. Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de recurs depusă de către Comisia Electorală Centrală împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău.

Dezacordul Comisiei Electorale Centrale manifestat prin acțiunea de contestare a hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la necesitatea deschiderii celor 190 de secții de votare în străinătate, confirmă în mod repetat poftele și presiunile regimului PSRM – SOR – PLAHOTNIUC  asupra CEC de a face tot posibilul ca această hotărâre sa fie anulată.

Noi am luptat și continuăm să luptăm cu acest regim, care acționează prin unii membri ai Comisiei Electorale Centrale, prin judecători, prin tot felul de troli și comentatori politici care ne oferă ,,aprecieri” nu din sala de judecată (acolo unde este cea mai mare bătălie), dar din barurile Chișinăului sau din fotoliul studiourilor mass-mediei loiale regimului PSRM – SOR – PLAHOTNIUC.

Comisia Electorală Centrală în loc să execute hotărârea Curții de Apel Chișinău, nu a făcut decât să mai tragă de timp, pentru a da vina pe contestatari la o eventuală imposibilitate a constituirii secțiilor de votare peste hotare motivând prin  timpul scurt rămas. Le spunem cu tărie, nu puteți voi fura cât putem noi vota.

Comisia Electorală Centrală v-a spune că, NU ARE TIMP SUFICIENT. Atunci să iasă public și să demonstreze cu probe că nu au avut timp suficient și nu-l au nici acum  pentru fapte bune, așa cum au avut timp pentru emiterea unor hotărâri ilegale contestate și anulate de către instanța de judecată.

Platforma DA avertizează membrii Comisiei Electorale Centrale să nu emită hotărâri ilegale și astfel nu vor fi penalizați de către instanțele de judecată.

23 iunie 2021

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments