duminică, mai 28, 2023
AcasăȘtiriPESTE 4 MII DE PERSOANE VACCINATE LA MARATONUL UNIVERSITAR DE IMUNIZARE „DE...

PESTE 4 MII DE PERSOANE VACCINATE LA MARATONUL UNIVERSITAR DE IMUNIZARE „DE LA STUDENT LA STUDENT”

La Maratonul universitar de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în 54 de ore, au fost imunizați 4068 de cetățeni, dintre care 2500 cu Pfizer, 1188 cu AstraZeneca și 380 cu Sinopharm. Prin această acțiune, care s-a desfășurat în perioada 21-23 mai, în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Universitatea și-a propus, inițial, să vaccineze cât mai mulți tineri și profesori, pentru a putea relua procesul didactic de la 1 septembrie, cu prezența fizică în clase și aule. Totuși, dreptul de a se vaccina l-au avut toți cetățenii cu vârsta mai mare de 18 ani, deoarece, în ajunul evenimentului, a fost anunțată lansarea etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

„Ne-am conjugat eforturile și am demonstrat că se poate! Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este un exemplu elocvent de profesionalism, competență și responsabilitate socială. În aceste zile, oamenii au demonstrat deschidere pentru vaccinare, iar acest lucru este cel mai important. Este necesar să acționăm pentru a promova imunizarea în rândul populației, doar așa vom putea ieși din această criză de sănătate publică”, a declarat rectorul Universității Emil Ceban, la închiderea maratonului.

Citește mai mult pe https://relatiipublice.usmf.md/ro/peste-4-mii-de-persoane-vaccinate-la-maratonul-universitar-de-imunizare-de-la-student-la-student

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments