ARTICOL

Lansare de carte, Victoria Dunford

MAD-Aid, organizația de caritate din Marea Britanie, condusă de basarabeanca Victoria Dunford, a organizat cel de al 5-lea eveniment de caritate. Gala care a marcat aniversarea MAD-Aid de cinci ani a întrunit 70 de oaspeți, dintre care peste 40 persoane au fost moldoveni din toate colțurile Regatului Unit.

Lansare de carte, Victoria Dunford1

Evenimentul a fost sponsorizat de echipa TAX Ace și Ocavia Limited, companii conduse de Iurie Bivol, moldoveanul care este și parte a consiliului non-executiv al organizației MAD-Aid.

„Sunt mândră că, după cinci ani de muncă grea, am reușit să am primul eveniment pe insula noastră, unde 60% din oaspeți au fost moldoveni, concetățeni de ai noștri cărora le pasă și care așteaptă cu nerăbdare să fie implicați în proiectele noastre”, a menționat Victoria Dunford.

Lansare de carte_p.1

Oaspeții evenimentului au fost încântați și surprinși de profesionalismul și talentul artiștilor moldoveni: Iurie Sula, violonist, compozitor, câștigător al multor concursuri internaționale; Elena Sava, solist, și Ecaterina Cârlan, dansatoare. Acești tineri ingenioși și talentați au demonstrat că Moldova are talente frumoase.

Evenimentul a acumulat peste 2500 de lire sterline, o sumă care va fi folosită pentru întreținerea Centrului „Phoenix” pentru copiii cu dizabilități din Republica Moldova.

Totodată, în cadrul evenimentului, Victoria Dunford a reușit să prezinte prima sa carte, „Get MAD”. La licitație cartea s-a vândut cu 250 de lire sterline, după o „luptă” între Vadim Turcanu, antreprenor, autor în Marea Britanie, și Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Londra. Cumpărătorul cărții a fost Vadim, care a făcut-o cadou misiunii diplomatice.

„Get MAD” este o carte despre cum injustiția și incapacitățile instituționale au făcut-o pe Victoria să transforme repulsia și nedreptatea într-o organizație care demonstrează permanent că în pofida tuturor paradigmelor existente se pot face lucruri frumoase.

„Am ales chiar de la bun început un drum care, practic, nu era parcurs și am creat, de-a lungul celor cinci ani, o potecă pe care sper să meargă alți conaționali care înțeleg că schimbarea începe de la noi și că pot contribui la ea”, a menționat Victoria.

 

Sursa: www.brd.gov.md