ARTICOL

Centru educațional pentru copiii diasporei din Liban

Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, a realizat o nouă acțiune în cadrul proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”.

Centru educational Liban

În timpul vizitei în or. Beirut, în afara prestării serviciilor consulare cetățenilor stabiliți cu traiul în Republica Libaneză, a fost identificat un spațiu separat care urmează să servească drept Centru educațional-cultural pentru copiii și membrii diasporei. Solicitarea a fost înaintată de către conaționalii noștri în timpul vizitei anterioare a funcționarului consular al Ambasadei, la inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în capitala libaneză.

Spațiul a fost oferit gratuit de către Consulul Onorific al Republicii Moldova la Beirut, dl Elias Saad, fiind dotat cu cele necesare: tablă de scris, proiectoare, bănci, mese de scris și scaune etc. Sala respectivă a fost prezentată cetățenilor noștri, printre care s-au numărat și membrii Asociației de prietenie moldo-libaneze, care au mulțumit pentru condițiile deosebite oferite pentru copii și s-au angajat să identifice din rândul lor o persoană cu studii didactice pentru asigurarea procesului de studii.

Cu acest prilej, unui grup de părinți, membri ai diasporei, i-au fost înmânate drept cadou abecedare „Albinuța”, oferite la solicitarea Ambasadei, de către Biroul pentru relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat. În rezultatul discuțiilor, s-a convenit că cetățenii noștri și Oficiul Consulului Onorific în Republica Libaneză, în coordonare cu Ambasada, vor stabili în cel mai scurt timp un program de activitate educațional-culturală.

 

Sursa: www.brd.gov.md