duminică, mai 28, 2023
AcasăComunicat de presaÎntrevederea șefului diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba: „Relații...

Întrevederea șefului diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba: „Relații moldo-ucrainene sunt bazate pe susținere și încredere reciprocă”

19 iunie 2021, Antalya – În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmytro Kuleba. Oficialii au apreciat relațiile de prietenie și bună vecinătate existente între Republica Moldova și Ucraina, bazate pe susținere și încredere reciprocă.

Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba au salutat decizia recentă a autorităților celor două state privind recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare împotriva covid-19, o decizie, care vine să faciliteze călătoriile cetățenilor ambelor țări, în special în perioada estivală.

De asemenea, interlocutorii au reiterat importanța aprofundării continue a dialogului politic atât la nivel înalt, cât și pe linia ministerelor afacerilor externe. Totodată, șefii celor două diplomații s-au referit la importanța dinamizării activităților de demarcare a frontierei între cele două state. Concomitent, miniștrii au evidențiat necesitatea semnării în timpul apropiat a protocoalelor privind efectuarea controlului comun în 8 puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Diplomații au exprimat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul comercial-economic și consolidarea legăturilor culturale, fiind agreată desfășurarea unor activități comune în vederea celebrării în anul 2022 a aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale moldo-ucrainene.

https://mfa.gov.md/ro/content/intrevederea-sefului-diplomatiei-moldovene-aureliu-ciocoi-cu-omologul-ucrainean-dmytro
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments