sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăComunicat de presaÎntrevederea prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi cu ambasadorul britanic Steven Fisher

Întrevederea prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi cu ambasadorul britanic Steven Fisher


25 martie 2021, Chișinău – Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău. Oficialii au vorbit despre acțiunile care urmează a fi întreprinse de Republica Moldova și Regatul Unit în urma semnării în decembrie 2020 a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare.

Acordul bilateral moldo-britanic reproduce efectele actualelor prevederi ale Acordului de Asociere UE-Moldova și ale Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA).

Aureliu Ciocoi a punctat importanța platformei Dialogului Politic și Strategic între ministerele afacerilor externe din cele două țări, prima rundă a căruia va avea loc în viitorul apropiat.

Părțile au pledat pentru consolidarea dialogului bilateral la nivel înalt și au abordat, de asemenea, o serie de subiecte prioritare de pe agenda moldo-britanică comună: situația regională, reglementarea conflictului transnistrean, cooperarea pe dimensiunea europeană și în cadrul organizațiilor multilaterale.

https://mfa.gov.md/ro/content/intrevederea-prim-ministrului-interimar-aureliu-ciocoi-cu-ambasadorul-britanic-steven-fisher
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments