duminică, mai 28, 2023
AcasăȘtiriGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o ședință în regim online cu...

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o ședință în regim online cu Excelența Sa dna Ingrid Kressel, Ambasador Etraordinar și Plenipotențier al Estoniei în Republica Moldova cu sediul la București

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o ședință în regim online cu Excelența Sa dna Ingrid Kressel, Ambasador Etraordinar și Plenipotențier al Estoniei în Republica Moldova cu sediul la Bucurelști. În cadrul discuției a fost făcut un schimb de opinii referitor la evoluția situației epidemiologice și a tendințelor economice rezultate de la aplicarea restricțiilor sanitare.
Separat a fost discutat subiectul programului de vaccinare și accesul la vaccinuri, în calitate de unică soluție de ieșire din epidemie.
Irina Vlah s-a pronunțat pentru intensificarea relațiilor inter-regionale cu scopul de a realiza un schimb de experiență pe dimensiunea stimulării dezvoltării sectorului IT și a industrializării economia Autonomiei.
Guvernatorul Găgăuziei a invitat Excelența Sa să participe la ședința Consiliului Coordinativ al donatorilor externi, în cadrul căruia Autonomia va prezenta elemente a viziunii de dezvoltare socială și economică și va menționa direcțiile prioritare pentru perioada următoare.
”Urmărim cu mare interes evoluția pozitivă a economiei Estoniei și observăm saltul sectorului IT. Sunteți unul din leaderi atât în dezvoltarea tehnologiilor în domeniul, cât și procesul de digitalizare. Noi facem primii pași pe aceste direcții și schimbul de experiență cu Dvs ne-ar ajuta să progresăm mai rapid”, a menționat Irina Vlah.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments