sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăArticolGazeta Basarabiei - Anul VI, Nr. 9, 1-15 iunie 2014

Gazeta Basarabiei – Anul VI, Nr. 9, 1-15 iunie 2014

Sărbătoarea copiilor la Padova

de Aliona Purci

sarbatoarea copiilor PadovaLa data de 1 iunie, în oraşul Padova, Italia, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului. Evenimentul a fost organizat de către asociaţia „Gazeta Basarabiei” (Padova), în colaborare cu Biserica Ortodoxă Moldovenească „Naşterea Maicii Domnului” din Padova şi Biroul Relaţii Interetnice.

Peste 30 de copii au recitat poezii, au interpretat cântece în limba română şi italiană şi s-au bucurat împreună cu părinţii lor de sărbătoare. Participanţii au primit diplome, cărţi cu poveştile lui Ion Creangă, Spiridon Vangheli, reviste dedicate copiilor din diasporă, iar din partea parohului bisericii din Padova, preot Vasile Şestovschi, câte un îngeraş.

La eveniment a fost prezent şi Consulul Republicii Moldova în Italia, Oleg Nica, care a vorbit despre deschiderea în curând a Consulatului Republicii Moldova în orasul Padova. Limbas Maria, Jidacevschi Irina, Pralea Cristina, Vizdoagă Ion şi Victor, Crina Mădălina Grumeza, Pădutreţ Adriana, Macari Sofia – sunt câţiva din copiii care au participat activ la eveniment. Toţi participanţii s-au bucurat de sărbătoare, dulciuri şi zâmbetele celor mici.

[Citește mai departe]

Acordul de Asociere cu UE: Beneficiile de ordin economic

de Dorin Duşciac

D. DusciacÎn una din ediţiile precedente ale Gazetei am abordat o serie de aspecte legate de implementarea Acordului de Asociere care va fi semnat pe data de 27 iunie la Bruxelles, între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În acel articol editorial ne refeream la beneficiile de ordin politic pe care le va obţine ţara noastră în urma semnării acestui Acord. În prezentul articol ne vom îndrepta atenţia asupra beneficiilor de ordin economic pe care le vom obţine din implementarea prevederilor acestui document important.

Agenda de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană sintetizează cele mai importante acţiuni concrete care urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare. În capitolul care se referă la cooperarea economică dintre părţile semnatare ale Acordului este specificat faptul că Uniunea Europeană va sprijini în continuare simplificarea procedurilor de înregistrare a agenţilor economici. Lucru care va conduce inevitabil la eliminarea barierelor existenţe din calea businessului mic şi mijlociu, şi va eficientiza activitatea marilor companii din ţara noastră. Un alt aspect important va fi ajustarea legislaţiei privind siguranţa şi ocrotirea sănătăţii la locul de muncă – ştim foarte bine că la acest capitol Republica Moldova încă înregistrează o serie întreagă de carenţe. Accidentele la locul de muncă se întâmplă, din păcate, cu o frecvenţă foarte ridicată, iar protecţia sănătăţii angajaţilor nu figurează încă în lista priorităţilor şefilor de întreprinderi. Toate aceste lucruri vor evolua în bine odată cu adoptarea şi cu implementarea actelor normative care au drept scop protecţia angajatului la locul de muncă.

[Citește mai departe]

 Răsfoiește ziarul în format PDF

Pagina 1

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB001

Pagina 2

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB002

Pagina 3

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB003

Pagina 4

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB004

Pagina 5

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB005

Pagina 6

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB006

Pagina 7

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB007

Pagina 8

Gazeta Basarabiei_nr.9_2014 - WEB008

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments