duminică, mai 28, 2023
AcasăComunicat de presaEveniment multicultural „Un popor în diversitate”, organizat la Roma

Eveniment multicultural „Un popor în diversitate”, organizat la Roma

Comunicat de Presă

Pe 28 octombrie curent a avut loc evenimentul multicultural „Un popor în diversitate” („Nella diversità un popolo”), organizat de patru asociaţii de tineri din Roma, Italia: Asociaţia femeilor din Capul Verde, Asociaţia QuestaèRoma, Asociaţia „Generaţia de aur din Ghana” şi Asociaţia tinerilor moldoveni din Italia „O3M – Open Mind Made in Moldova”, în colaborare cu CoNNGI şi Asociaţia culturală italiană „Le Réseau”.

eveniment

În cadrul acestui eveniment au fost organizate trei workshop-uri, la care au participat zeci de tineri din diferite colțuri ale lumii, stabiliți în Italia.

Primul workshop, dedicat culturii și sportului, le-a oferit tinerilor ocazia de a-și împărtăși propriile experiențe, creând astfel, o „punte de întâlnire” dintre culturile lor de origine și cea italiană.

Al doilea workshop, intitulat „Participare şi spirit civic”, a avut drept scop sensibilizarea tinerilor privind importanța promovării inițiativelor de participare la diverse activități culturale, care sunt un instrument eficient în formarea „bunului cetățean” de mâine.

Cel de-al treilea și ultim workshop „Cooperare şi antreprenoriat”, a scos în evidență faptul că tinerii străini, la fel ca și cei italieni, întâmpină dificultăți enorme la angajarea în câmpul muncii, însă cu perseverență și muncă asiduă se pot obține succese remarcabile.

Tinerii din Moldova au fost prezenți în număr mare atât în calitate de spectatori, cât și ca protagoniști în cadrul celor trei workshop-uri: Elena Musuc – designer vestimentar şi pictoriţă; Mihail Guler – atlet IFBB Men Phisique, Efim Olan –  muzician, solistul trupei moldo-italiene Geeskoff, Sergiu Nastas – tânăr antreprenor, Aurica Danalachi – jurist, preşedinta asociaţiei tinerilor moldoveni din Italia „O3M”.

Evenimentul s-a încheiat în ritmuri de muzică, dans şi cu degustarea bucatelor din bucătăria internaţională.

O3M le mulţumeşte tuturor participanţilor la acest eveniment.
Photocredit: QuestaèRoma

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments