duminică, mai 28, 2023
AcasăArticolDonează o carte penetenciarelor din Grecia

Donează o carte penetenciarelor din Grecia

La data de 24 iunie, dna Svetlana Lisagor Vergis a avut onoarea unei întrevederi cu directoarea penitenciarului Korydallos, dna Maria Stefi în cadrul căreia s-a realizat acțiunea de predare – primire a celui mai mare lot de cărți destinate bibliotecilor penitenciarelor din Grecia, ca rezultat a acțiunii de caritate „Donează o carte penitenciarelor din Grecia” ”, proiect inițiat în coordonare cu Ambasada Republicii Moldova în Grecia, realizată în două etape; colectarea, lunile aprilie-mai și distribuirea, lunile mai-iunie.

Dna Maria Stefi, a primit cu satisfacție donația de carte, menționând că este pentru prima dată când penitenciarul Korydallos primește cărți în limba română și rusă, astfel biblioteca se îmbogățește și va oferi posibilitate persoanelor condamnate vorbitoare de română și rusă să aibă acces la o activitate plăcută, și cognitivă. Doamna Directoare a remarcat că este o tendință și interes laudabil pentru lectură din partea cetățenilor din fostul bloc de Est. De asemenea în cadrul vizitei, au fost discutate și alte aspecte precum condițiile de trai, activități, problemele și alte necesități a deținuților, în special a persoanelor originare din Republica Moldova care se estimează a fi un număr comparativ mic de infractori în întreaga țară.

Președinta Uniunii de prietenie “Alexandros Ipsilantis” la rândul său a mulțumit șefei instituției pentru colaborarea excepțională, pentru acceptul ofertei și gestului umanitar cu scopul de a contribui în susținerea morală a cetățenilor Republicii Moldova și nu numai, dat fiind faptul că biblioteca trebuie să fie o lume deschisă pentru toți oamenii, indiferent de statutul social sau economic.

Acțiunea propriu zisă a pornit de la o idee mică dar pe parcurs s-a dezvoltat într-un proiect de amploare și cu mare succes, beneficiarii fiind nu doar punctul țintă al proiectului, cetățeni ai Republicii Moldova dar toți cei care cunosc limbile română și rusă.

În urma campaniei au fost colectate peste 300 de cărți dintre care 111 cărți au fost oferite penitenciarului Koridalos, lotul de 50 de cărți urmează să ajungă la penitenciarul din Komotini până la finele lunii iulie iar restul cărților urmează să fie repartizate respectiv la celelalte 8 penitenciare din țară.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments