sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăComunicat de presaDiscuții cu reprezentanța EUBAM pe linia securității frontierei moldo-ucrainene

Discuții cu reprezentanța EUBAM pe linia securității frontierei moldo-ucrainene

În cadrul unei ședințe de lucru, echipa managerială a Poliţiei de Frontieră și șeful Misiunii EUBAM au discutat aspecte ale cooperării bilateral pe segmentul frontierei moldo-ucrainene. Întrevederea a avut loc astăzi, 08 iunie, la sediul central al Poliției de Frontieră.
Șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu și-a exprimat deschiderea spre o colaborare transparentă și de durată cu experții EUBAM. La rândul său, domnul Pichor a mulțumit echipei Poliției de Frontieră pentru implementarea în comun a celor mai bune practici europene la frontiera de stat.Totodată, în discuții a fost abordat Conceptul de management integrat al frontierei  de stat, în contextul implementării complete, inclusiv au fost punctate măsurile de îmbunătățire a eforturilor de combatere a criminalității transfrontaliere pe sectorul central al frontierei moldo-ucrainene.
Amintim că începând cu 2005, EUBAM promovează dezvoltarea economică și consolidează securitatea în regiune. Misiunea contribuie la cooperarea transfrontalieră și consolidarea încrederii, ajutând la îmbunătăţirea eficienţei, transparenţei și securităţii de-a lungul frontierei Republicii Moldova cu Ucraina.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments