sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăComunicat de presaDe Mărțisor, un gest de solidaritate din Atena

De Mărțisor, un gest de solidaritate din Atena

În perioada 1-5 martie curent în capitala Greciei, s-a desfășurat acțiunea de caritate ,,De Mărțisor, un gest de solidaritate din Atena!”, care a avut scopul să ajute două surori orfane-Viorica și Nicoleta, de 9 și 11 anișori din comuna Grătiești, mun. Chișinău.

În urma acțiunii s-au colectat 50 de colete cu produse alimentare și fructe, articole de igienă personală, hăinuțe, încălțăminte, jucării, rechizite școlare și suma de 440 de euro.

În pofida pandemiei, crizei economice și altor factori diferiți pentru fiecare dintre noi, oamenii noștri oriunde se află, au demonstrat că continuă să fie solidari și săritori la nevoia altuia. Țara noastră e prea mică ca să fim departe unii de alții  și copiii țării noastre sunt prea puțini și prea scumpi ca să rămână orfani de dragoste, afecțiune și grija noastră.
Organizarea și desfășurarea evenimentului a fost posibilă datorită implicării echipei de voluntati din cadrul Uniunii de prietenie „Alexandros Ipsilantis” și a agenției VITALI TOURS RUTE MOLDOVA-GRECIA și desigur de participarea activă a donatorilor.

Cu această ocazie vă invităm și vă îndemnăm să continuați să fiți solidari la acțiunile inițiate de comunitățile diasporale, oriunde vă aflați. Doar prin unitate, vor putea păstra identitatea noastră culturală și morală, doar astfel vom putea crea o lume în jurul nostru în care dorim să trăim cu toții, intr-o lume în care binele și dragostrea unii față de alții să stea în capul mesei. Și pe final, dragi prieteni, oriunde vă aflați, aveți de grijă de voi, de sănătatea voastră și a celor din jurul vostru. Împreună putem face multe lucruri, chiar și să punem capăt acestei pandemii care ne-a izolat unii de alții de un an de zile, dar o putem face doar împreună! Respectăm regulile recomandate de către specialiști, purtăm masca, ne spălăm bine pe mâini și evităm spațiile aglomerate! Sănătate și pace tuturor!

Svetlana Lisagor Vergis, Atena, Grecia

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments