COMUNICAT DE PRESĂ

Anul VIII, nr. 7, 1 – 31 decembrie 2016

ITALIA

Poezie și vin la evenimentul marca O3M „La gura sobei”

Comunicat: Doina Strulea

poezie-si-vin_p-1

Sâmbătă, 26 noiembrie curent, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de somelierul Oleg Grossu și lansarea cărții Doinei Strulea „Vioara din mansardă”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Organizarea evenimentului a fost posibilă într-o sală stil vintage din Roma, zona Vatican, datorită parteneriatului cu Aster Club și grație prezenței unui public numeros interesat de poezie și vinurilor moldovenești Fautor.

Ne-au onorat cu prezența dna Stela Stîngaci, Ambasador al Republicii Moldova în Italia, dna Galia Sava, președintele Asociației antreprenorilor moldoveni din Italia, alți amici și cunoștințe.

poezie-si-vin2

Serata a început cu un laborator de scriere, ghidat de scriitoarea Doina Strulea, la care participanții au învățat cum să-și dea frâu liber inspirației. Mai târziu, președinta Asociației „O3M” Aurica Danalachi a dat start evenimentului oficial și a continuat lansarea cărții „Vioara din mansardă” de Doina Strulea, urmat de un recital de poezie acompaniat la chitară de tânărul muzician Efim Olan. Apoi, somelierul Oleg Grossu a prezentat și a ghidat degustația de vinuri Fautor – alb, rozé și roșu – o combinație perfectă cu bucatele tradiționale reelaborate, de care publicul a rămas foarte încântat.

poezie-si-vin1

De asemenea, la eveniment a mai fost prezentată cartea lui Carlo Policano „Moldova – ghidul vinurilor”,  de către Vicepreședintele Asociației „O3M” Victor Munteanu, iar Secretarul Asociației Nadejda Plămădeală a prezentat lumânările handmade colorate și parfumate, create ah hoc în scopul colectării de fonduri pentru proiectele O3M. Invitații au avut ocazia să ia parte la tombola cu premii oferite de către sponsorii evenimentului: Bestseller, Panda Tur, Air Moldova şi partenerii Rifero, Săculeţi cu levănţică de C. Dragush.

Spre final, Efim Olan, solistul trupei moldo-italiene Geeskoff, a improvizat un solo la chitară, interpretând piese în limba română, rusă şi italiană – un adevărat spectacol.

Ținem să precizăm că evenimentul a fost imortalizat de către fotografii Andrei și Daniel Alexei, cărora le mulțumim mult.

 

Comunicat: Doina Strulea

Photocredit: Andrei și Daniel Alexei