COMUNICAT DE PRESĂ

Anul VIII, nr. 6, 1 – 31 octombrie 2016

ITALIA

Roma, a 25-a aniversare a independenței Republicii Moldova

roma-aniversareLa 18 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Italia a organizat o recepție consacrată celei de-a 25-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Consemnarea aniversării jubiliare a avut loc în prestigiosul palat Brancaccio din centrul Romei. La eveniment au participat circa 500 de invitați, printre care corpul diplomatic și consular acreditat la Roma, senatori și deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai mediului academic, oameni de afaceri, mass-media. Comunitatea moldovenilor din Italia a fost reprezentantă de către numeroși lideri de asociații, reprezentanți ai clerului, oameni de cultură.

Programul cultural-artistic a cuprins evoluarea renumitului grup Brio Sonores, precum și a formațiilor Geeskoff și Hora Moldovei din Roma. Invitații au fost întimpinați de tineri în costume naționale și au avut posibilitatea de a se familiariza cu tezaurul cultural al Moldovei, atât prin intermediul albumelor și pliantelor, cât și al produselor și obiectelor de artizanat expuse.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Stela Stingaci s-a referit la semnificația acestei aniversări pentru Republica Moldova, menționând rolul important al relațiilor de cooperare și prietenie cu Italia în consolidarea cursului european al Republicii Moldova, precum și aportul comunității moldovenești din Italia la dezvoltarea țării.

Evenimentul a reprezentat un bun prilej pentru promovarea țării, a valorilor culturale și enogastronomice ale Republicii Moldova, fiind organizat în colaborare cu Ministerul Culturii, Asociațiile „Assomoldave”, „Open Mind Made in Moldova”, „We for” și mediatizat de către ExtraTV, Radio România, BabelTv, Rete zero.

Datorită sprijinului mai multor producători moldoveni și italieni, oaspeții au avut posibilitatea de a savura din vinurile și bucate tradiționale moldovenești și italiene, care au fost înalt apreciate.

sursa: italia.mfa.md