COMUNICAT DE PRESA

Anul VIII, nr. 4, 1 – 31 mai 2016

NEXUS invită elevii din Moldova să-și cunoască semenii din diasporă în cadrul Programului DOR 2016

www.NEXUSnet.md

Pentru al patrulea an consecutiv copiii din ţară, dar şi cei plecaţi departe de meleagurile natale pot petrece împreună opt zile la tabăra de vară în cadrul Programului DOR – *Diaspora *Origini *Revenire – organizat de Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) cu sprijinul NEXUS Moldova. Programul are scopul de a întări legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor plecaţi peste hotare cu țara de baștină.

La această ediţieDOR a Programului DOR sunt așteptați 100 de copii și tineri: 75 din diaspora moldovenească, 10 din diaspora românească, cărora li se vor alătura 15 copii și tineri din Moldova. Cei 85 de copii din diasporă pot completa formularele de participare direct pe site-ul www.dor.md (copiii vor fi selectaţi în baza principiului „primul venit, primul acceptat”).

Pentru ceilalţi 15 copii, care se află în ţară, echipa NEXUS a pregătit un concurs naţional. Tinerii trebuie să treacă o probă de creaţie. Aceştia au sarcina de a elabora un lucrare/produs artistic (la propria dorinţă), care să exprime creativ conceptul de dor. 15 copii care vor trimite cele mai bune lucrări vor fi selectaţi pentru a participa la tabăra de vară – DOR 2016.

Concursul a luat start pe 11 aprilie şi va dura până pe15 mai 2016.

Pentru a participa la concurs, elevii-candidați trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

  1. Vârsta cuprinsă între 12-17 ani.
  2. Să comunice excelent în limba română.
  3. Să exprime creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică. Toate condițiile și modul concret de înscriere în concurs pot fi găsite la www.nexusnet.md/rom/dor.

ATENȚIE:

(i) Termenul limită pentru completarea formularului de participare a copiilor din diaspora este 25 mai 2016;

(ii) Termenul limită pentru depunerea formularului de participare și a lucrării artistice a copiilor din Moldova este 15 mai 2016.

Selectarea celor 15 elevi-câștigători din numărul total al participanţilor va fi făcută de către NEXUS Moldova cu participarea partenerilor NEXUS și a reprezentanților BRD.

Agenda programului DOR va cuprinde activități creative, lingvistice, artistice, sportive, de cunoaștere a istoriei, culturii și tradițiilor Moldovei (pentru detalii: www.dor.md).

Programul va fi organizat în perioada 20-28 august a.c., iar participarea în cadrul Programului DOR 2016 este gratuită.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 1 iunie 2016, atunci când BRD și NEXUS Moldova vor face publică lista integrală a participanţilor la Programul DOR 2016.