duminică, mai 28, 2023
AcasăComunicat de presaCombaterea criminalității transfrontaliere - prioritate comună a conducerii instituțiilor de frontieră din...

Combaterea criminalității transfrontaliere – prioritate comună a conducerii instituțiilor de frontieră din R. Moldova și Ucraina

Șeful Poliției de Frontieră Rosian VASILOI a avut o conversație telefonică cu omologul său ucrainean, Serhii DEINEKO, în cadrul căreia au fost abordate elemente cheie ce țin de activitatea comună la frontiera de stat.
În debutul discuțiilor domnul Vasiloi a fost felicitat cu ocazia desemnării în funcția de șef al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, fiind exprimată convingerea că relațiile moldo-ucrainene vor cunoaște noi segmente de colaborare.
Totodată, cei doi oficiali au făcut un schimb de date privind situația operativă la frontiera moldo-ucraineană și au convenit asupra unor acțiuni eficiente de fluidizare a traficului transfrontalier, dat fiind faptul că în ambele state se vor marca sărbătorile naționale. 
În același timp, au fost stabilite drept priorități comune pentru perioada imediat următoare: identificarea noilor mecanisme de interacțiune în scopul combaterii criminalității transfrontaliere,  în special a schemelor de contrabandă cu țigarete.
La fel, șeful Poliției de Frontieră a informat omologul său ucrainean cu privire la noile măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, aprobate prin Hotărârea nr. 59 din 13 august 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. 
Folosind acest prilej, domnul Vasiloi a adresat Președintelui Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei invitaţia de a organiza o întrevedere bilaterală  în cel mai apropiat timp.

Sursa: https://border.gov.md/combaterea-criminalitatii-transfrontaliere-prioritate-comuna-conducerii-institutiilor-de-frontiera

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments