ARTICOL

Anul VIII, nr. 3, 1 – 31 martie 2016

Cooperare transfrontalieră

Un articol de Victoria Căpățînă

CooperareLa 10 martie 2016, în incinta Consiliului raional Cimișlia, a avut loc întâlnirea de lucru a Asociației „Euroregiunea Siret – Prut – Nistru”. La întâlnire au participat: președintele raionului Cimișlia, șefii de direcții, secții din cadrul Consiliului raional Cimișlia, primarii din localitățile raionului, precum și agenții economici din teritoriu, cărora li s-au prezentat modalitățile de extindere a relațiilor posibile între comunitățile locale și autorități în domeniul economic, pentru asigurarea dezvoltării sustenabile și echilibrate a Euroregiunii.

Această întâlnire a avut drept scop acordarea suportului informațional, logistic și consultanței la nivelul APL-urilor din Republica Moldova privind colaborarea transfrontalieră cu România.

Totodată, a fost prezentat Programul de Acțiuni a Asociației „Euroregiunii Siret – Prut – Nistru” pentru anul 2016, care intenționează să organizeze, pe lângă suportul informațional, și consultanță  APL-urilor din Republica Moldova prin diverse forumuri tematice, precum și prin „Programul Operațional Comun România – Republica Moldova”. În aprilie curent se va desfășura Forumul dedicat instituțiilor mass-media din cadrul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru la Iași, România, iar în iunie  – Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru – Ediția a III-a la Ialoveni, la care va participa și raionul Cimișlia. O altă temă abordată a fost importanța Acordurilor de înfrățire cu unitățile administrativ-teritoriale din România care au generat interes sporit primarilor din localitățile raionului.

În rezultatul acestei întâlniri de lucru, reprezentanții asociației s-au arătat dispuși spre o colaborare viitoare, pentru a ne oferi suport logistic și informațional, în urma cărora agenții economici pot beneficia de schimb de experiență.

 

Victoria Căpățînă