ARTICOL

Anul VIII, nr. 1, 1 – 31 ianuarie 2016

SPANIA: Sărbătorile de iarnă” la Madrid

Un articol de Natalia Andronic

Sarbatorile de iarnaÎn perioada 17-22 decembrie 2015, în inima capitalei Spaniei, Madrid, s-a desfăşurat, în premieră, sub auspiciile Primăriei orașului, Târgul Internaţional de Crăciun din Madrid cu genericul „Sărbătorile de iarnă”.

Republica Moldova a participat pentru prima dată la acest târg. Evenimentul a fost marcat cu muzică, dansuri, bucate tradiţionale şi vin moldovenesc. Vizitatorii au rămas încântaţi să descopere cât de multe poate oferi Moldova. Dansurile populare au fost cartea de vizită a țării noastre la Expoziţie. Atraşi de ritmul muzicii moldoveneşti, sute de cetăţeni străini s-au adunat în pavilionul nostru. Oaspeţii au gustat din bucate tradiţionale şi vin.

Moldova a avut, de rând cu alte circa 40 de state, un stand propriu, care s-a bucurat de mult succes din partea publicului și a fost vizitat şi apreciat înalt de către edilul capitalei, Manuela Carmena. Participarea Republicii Moldova la evenimentul în cauză a fost posibilă datorită muncii colosale, dăruirii şi pasiunii echipei formate din membri ai asociaţiilor diasporale moldoveneşti din Spania.

Mulţumim Ambasadei Republicii Moldova în Spania, dnei Mariana Cojocaru (asociaţia „Comunitatea moldovenilor din Madrid”), dlui Pavel Costas, dnei Diana Baidu Lungu şi dnei Cristina Rusu (asociaţia „Salvados para salvar”), dnei Raisa Munteanu (asociaţia „Trajano”) și tuturor concetăţenilor implicaţi în organizarea evenimentului, pentru eforturile de promovare a valorilor culturale şi a unei imagini atractive a Republicii Moldova.

Natalia Andronic, Madrid