ARTICOL

Anul VII, Nr. 5, 1-31 iulie 2015

FORUMUL TINERILOR BASARABENI DIN DIASPORA

 Comunicat de Presă

Gazeta Basarabiei_nr.5_2015 - WEB008Liga Studenților Basarabeni din Ploiești și echipa proiectului „Conferința Deschisă Republica Moldova 2020”, în parteneriat cu mai multe asociații din diaspora anunță organizarea Forumului Tinerilor Basarabeni din Diaspora, care se va desfășura la Sinaia (România), în perioada 30 iulie – 2 august 2015.

Principalul obiectiv al acțiunii constă în crearea și consolidarea unei platforme permanente de comunicare între tinerii basarabeni din diaspora, care va facilita coeziunea acestora și va contribui la studierea și elaborarea modelelor de dezvoltare a Republicii Moldova. La Forum vor participa reprezentanți ai mediului asociativ a tinerilor basarabeni din străinătate, dar și a tinerilor din Republica Moldova și România. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor identifica o serie de probleme cu care se confruntă societatea din țara de origine, și vor propune soluții concrete pentru aceste probleme. Tematicile abordate se vor referi în principal la: protecția mediului înconjurător și responsabilitatea civică, antreprenoriatul social și probleme legate de dezvoltarea creativității tinerilor.

Organizatorii evenimentului vor asigura cazarea și pensiune completă pentru participanți. Persoanele interesate de a participa la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diaspora sunt invitate să completeze formularul de participare disponibil la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/1ekFag3Qig8sSVvF_s5StkiPzDhG51nBpVdDz8h-OxKM/viewform

înainte de data de 15 iulie 2015.

Mai multe detalii referitor la eveniment pot fi găsite la adresa: www.moldova2020.org

Evenimentul se va derula grație susținerii din partea partenerilor instituționali și a mai multor asociații a tinerilor români din diaspora.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să expediați un mesaj la adresa: conferinta.diaspora@gmail.com