sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăComunicat de presaAmbasadele Republicii Moldova la Tokio și Haga vor recepționa cereri pentru perfectarea...

Ambasadele Republicii Moldova la Tokio și Haga vor recepționa cereri pentru perfectarea pașapoartelor

11 martie 2021, Chișinău, Tokio, Haga – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a soluționat problema documentării conaționalilor din diasporă. Astfel, secțiile consulare de la Ambasadele Republicii Moldova la Tokio și Haga au recepționat stațiile de prelevare a datelor biometrice și vor accepta cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova.

Cetățenii stabiliți în Japonia și statele din regiunea Asia-Pacific sunt invitați să se programeze la adresa de email: consulat.tokyo@mfa.gov.md sau la numărul de telefon +81 80 35225 1622. Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul web al misiunii: www.japonia.mfa.gov.md.

În curând și conaționalii din Regatul Țărilor de Jos vor putea perfecta pașaportul la sediul misiunii din orașul Haga. Pentru informații suplimentare, consultați site-ul web al ambasadei: www.olanda.mfa.gov.md.

În anul 2020, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale țării au prestat 102103 servicii consulare. Cele mai multe servicii consulare au fost prestate la Padova (18221), Moscova (14231), Milano (13517), Roma (6396), Paris (5256), Frankfurt (4703), Lisabona (3908), Iași (3228), Istanbul (2894) și Berlin (2696).

Acordarea calitativă a serviciilor consulare diasporei reprezintă o preocupare constantă a MAEIE. În context, reamintim că în intenția de a asigura accesul cetățenilor pentru modalități de plată alternativă pentru serviciile consulare prestate, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a indicat misiunilor diplomatice și oficiile consulare încasarea plăților pentru serviciile consulare doar prin virament bancar sau alte instrumente și servicii de plată fără numerar. Cu titlu de excepție, misiunile au dreptul să efectueze încasarea în numerar a plăților pentru serviciile consulare prestate doar în cazurile când instituția bancară este închisă.

https://mfa.gov.md/ro/content/ambasadele-republicii-moldova-la-tokio-si-haga-vor-receptiona-cereri-pentru-perfectarea
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments