duminică, mai 28, 2023
AcasăAnuntAgenția de Investiții “Invest Moldova” lansează săptămâna dedicată brandului de țară “Pomul...

Agenția de Investiții “Invest Moldova” lansează săptămâna dedicată brandului de țară “Pomul Vieții”

Creat în 2014 „Pomul Vieții“ a reprezentat inițial brandul industriei turismului din Republica Moldova pentru ca, ulterior, acesta să obțină o conotație națională, devenind, în 2018, un Brand de Țară.

Elaborarea identității Brandul de Țară “Pomul Vieții” a avut scopul să alinieze conținutul ofertei investiționale cu imaginea grafică, înglobând sectoarele economiei naționale identificate drept strategice de Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului. Astfel, “Pomul Vieții” a fost completat și stilizat cu simbolurile și mesajele industriilor destinate promovării, asigurând continuitate eforturilor anterioare de promovare.

Pe parcursul a trei ani imaginea grafică a căpătat noi simboluri, pentru a susține abordarea complexă în promovarea identității naționale, ca o invitație actualizată și extinsă la schimbări prin prisma reformelor economice.

Din 2018, atunci când a fost lansat brandul de țară Pomul Vieții, acesta a constituit elementul principal al oricărei activități de promovare a țării noastre, atât ca destinație investițională, cât și turistică.

„Brandul de țară a venit să susțină noua abordare a promovării țării. În Moldova există toate condițiile de care au nevoie investitorii pentru a-și deschide aici afaceri: acces la o piață de peste un miliard de locuitori, creștere economică stabilă, un regim fiscal favorabil, în plus țara este dispusă să ofere facilități substanțiale antreprenorilor de peste hotare. Era evident faptul că este nevoie de un brand de țară care să sumarizeze tot ce are de oferit țara noastră, atât turiștilor, cât și investitorilor.” a declarat Directorul General Interimar al Agenției de Investiții, Ion Iordachi. 

Pomul Vieții s-a îmbogățit cu un șir de elemente grafice, care îmbină simbolurile tradiționale cu cele moderne, făcând trimitere, pe lângă turism și vinificație, la alte 5 domenii strategice: industria ușoară, tehnologiile informaționale, automotive și electronică, infrastructură și energetică.

Elementele care încoronează Pomul Vieții sunt:

Trandafirul – simbol al iubirii și familiei;
Simbolul wireless – reprezintă acces excelent la Internet, Moldova ocupă locul 1 după viteza internetului;
Crucea – simbolul speranței și credinței;
Cupele – celebrează mândria pentru vinurile noastre legendare;
Țesătura – simbolizează măiestria confecțiilor create Din Inimă;
Șurubul – reprezintă sectorul automotive și electronică;
Legumele și fructele – reprezintă diversitatea livezilor și grădinilor;
Busuiocul – simbolul protecției și purității, iubirea sinceră și constantă.
Ramurile Pomului – ilustrează Infrastructura și construiesc puntea economică dintre Vest și Est.
Litera M din numele Moldovei semnifică pământul roditor din care își ia puteri spiritul nostru. Locul, unde orice idee, inițiativă, investiție prinde viață și dă roade. 

Începând cu 2018, Pomul Vieții a făcut parte din standurile de țară ale Moldovei la peste 30 expoziții în peste 20 de țări; este aplicat pe etichetele sticlelor de vin moldovenesc, pe unele produse alimentare precum biscuiți, prune, nuci sau miere, dar și aplicat în calitate de imagine vizuală a restaurantelor sau magazinelor deschise de conaționalii noștri aici în țară, dar și peste hotare.

Brandul se bucură de mare popularitate în rândul agenților economici, care apreciază suportul instituțional nematerial, dar și în răndul oaspetilor din străinatate, indiferent de statutul acestora – potențiali investitori, antreprenori în căutare de export de servicii sau produse, participanți la foruri de afaceri sau sesiuni de prezentare a Republicii Moldova în țară și peste hotare.

Logo-ul poate fi utilizat de către antreprenorii moldoveni care participă la evenimente internaționale, dar și de către organizatorii unor evenimente de business private, cu scopul de a spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova.
De asemenea, acesta poate fi aplicat pe orice etichete ale produselor fabricate în Republica Moldova, dar și pe orice alt produs sau locație care poziționează pozitiv Republica Moldova, ca destinație favorabilă pentru investiții, export și turism.

în scopul promovarii brandului a fost lansata pagina web oficială pomulvietii.md.
Site-ul pomulvietii.md a fost realizat tocmai din necesitatea de a oferi acces la brandbook-ul de utilizare a simbolului Pomului Vieții. Aici veți afla despre toate particularitățile de lucru cu logo-ul și modul corect de utilizare a acestuia.
Oricine își dorește să folosească brandul de țară, poate expedia o cerere de utilizare a brandului „Pomul Vieții”, vizitând site-ul pomulvietii.md, accesând butonul – Cerere de Solicitare Brand.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments